Contacteer ons nu!

Home > Energielabel

Energielabel

Het energielabel / Het

Energieprestatiescertificaat

In het kader van de Europese richtlijn (de EBPD) moet elke woning en/of utiliteitsgebouw die verkocht wordt of opnieuw verhuurd wordt voorzien zijn van een energieprestatiecertificaat (EP-certificaat). Op het energieprestatiecertificaat staat de energetische kwaliteit van het gebouw weergegeven, ook worden er op het certificaat een aantal globale energiebesparende maatregelen weergegeven.

Het energielabel vertelt ons alles over energiezuinigheid en helpt ons al bij de keuze van onder andere auto’s, wasmachines en drogers. Zo spaart u het milieu en uw portemonnee. Maar vanaf 2008 is het zo ver, dan is het energielabel er ook voor huizen.

Het energieprestatie advies (EPA)

Waar wordt het energielabel nou op gebaseerd? De adviseur komt langs en maakt een optelsom van de totale isolatie van uw huis, zoals het dak, de muren, de vloeren en de ramen. Ook wordt gekeken naar de energiezuinigheid van de vaste installaties. Denk aan warm water, ventilatie en verwarming.

Het energielabel is bedoeld om mensen te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen voor hun huis. Via deze site kunt u niet bepalen wat voor energielabel uw huis heeft. Dat kan alleen een gecertificeerd adviseur.

In het energieprestatie advies, worden aanwijzingen gegeven voor duurzame energiebesparende maatregelen als ook de gevolgen voor het verblijfscomfort en binnenklimaat.

Bouw-Techno Keuring Nederland BV