Bouwbegeleiding

Het kopen van een nieuwbouw woning of bedrijfsruimte begint meestal bij de verkopende makelaar. U ziet dan mooie brochures en u krijgt een stapel informatie mee, met betrekking tot de indeling en toegepaste materialen en kleuren. Dit is niet hetzelfde als een architect in de hand nemen, en uw woning te laten bouwen. Nu neemt u uw aankoop beslissing en regelt alles bij de notaris. Dan is het meestal een jaar wachten op uw nieuwe onroerend goed. Een mooie woning is daarbij niet altijd een degelijke woning. Middels bouwbegeleiding werkt u gedurende het bouwproces toe naar een woning die zowel mooi als degelijk is. bouwkundige keuring rotterdam


Fouten tijdens de bouw vermijden met bouwbegeleiding

Veel projecten worden in opdracht van een projectontwikkelaar gebouwd. Hij heeft zijn belangen elders liggen en er vindt weinig tot geen bouwbegeleiding plaats. Als koper kunt u alleen invloed uitoefenen op de afwerking van het object. De constructie wordt in de meeste gevallen buiten beschouwing gelaten. Maar om deze constructie gaat het juist, waardoor bouwbegeleiding essentieel is.

Door bouwbegeleiding geen gebreken achteraf

Niet alle aannemers zijn degelijk genoeg om zonder bouwbegeleiding een 100% goed huis neer te zetten. Er wordt altijd wel wat “gerommeld” in de marge.

  • Voor de oplevering worden gebreken nog snel even afgetimmerd of weggesmeerd
  • Na de oplevering kunnen de kosten voor gebreken meestal niet meer verhaald worden

In dit geval is voorkomen beter dan genezen en dat doet u middels bouwbegeleiding. Een bouwkundig adviesbureau biedt uitkomst in deze situatie.

Bouwbegeleiding is keuring op de bouwplaats

Iemand die zich bezig houdt met bouwbegeleiding komt ook incidenteel keuren op de bouwplaats. In de praktijk houdt dit vaak in dat iemand één of twee keer komt kijken. Daarbij wordt alleen gekeken naar of de aannemer de juiste constructieve verordeningen volgt.

  • Opzichters hebben onvoldoende tijd om regelmatig op de bouwplaats te komen kijken
  • Wilt u zeker zijn van een goede oplevering, kies dan voor actieve bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding aanvragen

Wilt u graag dat één van de inspecteurs van Bouw Techno Keuring bouwbegeleiding voor u komt verzorgen, neem dan contact met ons op. Via de website kunt u ons contactformulier invullen. U kunt er ook voor kiezen om telefonisch contact met ons op te nemen. Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 0181 – 626 533. Eén van onze medewerkers informeert u graag over bouwbegeleiding en de mogelijkheden en kosten hiervan.