Contacteer ons nu!

Een verkoopkeuring is een keuring van een bestaand gebouw ten behoeve van de verkoop ervan. Wanneer u een huis heeft dat u wilt verkopen, kunt u kiezen voor een verkoopkeuring. Uw woning wordt dan onderworpen aan een visuele inspectie aan de hand van een lijst met punten. Het betreft hier aspecten die van invloed (kunnen) zijn op de verkoop van de woning of het pand. Bouw Techno Keuring voert graag uw verkoopkeuring voor u uit, zodat u inzicht krijgt in de bouwkundige staat van uw pand.

 

Onderdelen van

een verkoopkeuring

Een huis verkoopkeuring bestaat uit de keuring van meerdere aspecten. Zo zal onze bouwkundig inspecteur onder andere de fundering en de kruipruimte van de woning inspecteren, evenals de eventueel aanwezige portieken en galerijen. Ook wordt de huidige bouwkundige staat van schoorstenen en ventilatiekanalen in kaart gebracht. Wij vellen tijdens de verkoopkeuring ook een oordeel over de staat van puien, kozijnen et cetera en onderwerpen de diverse kamers aan een uitgebreide inspectie.

Waarom een huis

verkoopkeuring?

Als verkopende partij bent u verplicht om gebreken die bij u bekend zijn te melden aan de koper. Wanneer u als verkoper niet voldoet aan deze meldingsplicht kan het zo zijn dat de koper de later opgelopen schade op u komt verhalen. Kiest u ervoor een woning verkoopkeuring uit te laten voeren, dan weten de koper en u exact welke gebreken er eventueel zijn. U heeft met het rapport dat wordt opgesteld aan de hand van de verkoopkeuring huis voldaan aan uw meldingsplicht.

 

 

Kosten van een verkoopkeuring

bouwtechnisch onderzoek

Een verkoopkeuring valt onder de bouwtechnische keuringen en kent bij ons verschillende prijsklassen. Zo hanteren wij een vanaf-prijs van €319,- voor appartementen tot 300 vierkante meter. Woont u in een eengezinswoning, dan is €319,- onze vanaf-prijs. Wilt u dat wij de verkoopkeuring van uw huis met spoed uitvoeren, dan komt hier een toeslag bovenop. Normaal gesproken voeren wij de keuring binnen 3 tot 5 werkdagen uit. Een spoedkeuring houdt in dat wij uw woning binnen 3 werkdagen onderwerpen aan een verkoopkeuring.

Bouw-Techno Keuring Nederland BV