Contacteer ons nu!

U wilt natuurlijk liever geen scheuren in de muren. Toch heeft bijna iedere huizenbezitter scheuren in de binnenmuur of een scheur in de draagmuur, u waarschijnlijk ook. Scheuren kunnen het begin zijn van een groter wordend probleem. Daarom is het belangrijk om de scheuren in uw muur of draagmuur te laten controleren door een specialist. Deze kan u vertellen in hoeverre scheuren in de binnenmuur of een scheur in de draagmuur schadelijk is en wat hieraan gedaan kan worden. Bij Bouw Techno Keuring Nederland uit Hellevoetsluis helpen we u hier graag mee.

Wat zijn mogelijke oorzaken van scheuren in de muren van uw woning?

Een veel voorkomende oorzaak van een scheur in de draagmuur of scheuren in de binnenmuur van een woning is een foute dakconstructie of een gebrek in de fundering. Ook door temperatuurverschillen kunnen scheuren in de binnenmuur of draagmuur van uw woning ontstaan. Bij warm weer zetten de muren namelijk uit en bij koudere temperaturen trekt het materiaal weer terug. Deze bewegingen zorgen ervoor dat er een scheur in de binnenmuur ontstaat. Ons bouwtechnisch ingenieursbureau is erin gespecialiseerd om scheuren in de muur op te sporen en daarom is het ook zeker aan te raden uw muren door ons te laten controleren.

Stappenplan: U heeft een scheur in de draagmuur, wat nu?

Voordat u de scheuren in uw binnenmuur of andere muren laat controleren, is het belangrijk om uzelf de volgende vragen te stellen:

  1. Is de scheur in bijvoorbeeld de draagmuur ontstaan door een bouwkundige of constructiefout?
  2. Zijn de scheuren in de muren de afgelopen zes maanden groter geworden in de breedte of lengte?
  3. Zo ja, zijn de scheuren in de muren breder dan 3 millimeter?

 

Extra zekerheid door de scheuren in uw muren door ons te laten controleren

Wilt u niet met onverwachte kosten geconfronteerd worden? Kies dan voor een bouwtechnische keuring van Bouw Techno Keuring Nederland. Tijdens de bouwkundige keuring kan de oorzaak van de scheuren in bijvoorbeeld de binnenmuur worden vastgesteld en ontvangt u een indicatie van de kosten voor eventuele maatregelen om verdere scheuren in de muren van uw woning te voorkomen. Zeker bij de koop of verkoop van de woning is het belangrijk om deze informatie tot uw beschikking te hebben, dus u doet er goed aan om scheuren in de muren door ons te laten controleren.

Bouw-Techno Keuring Nederland BV