scheur binnenmuurScheuren in de binnenmuur

Een scheur in de binnenmuur… Iedere huizenbezitter heeft er wel één. U waarschijnlijk ook. Ze lijken vaak zo onschuldig. Maar wist u dat deze scheuren vaak het begin zijn van een groter wordend probleem?

Neem contact op

Mogelijk oorzaken

Een veel voorkomende oorzaak van een scheur in de binnenmuur is een foute dakconstructie of fundering. Ook door temperatuurverschillen kunnen scheuren in de muur ontstaan. Bij warm weer zetten de muren namelijk uit en bij koudere temperaturen trekt het materiaal weer terug. Deze bewegingen zorgen ervoor dat scheuren ontstaan. Bouw Techno Keuring Nederland is erin gespecialiseerd om scheuren op te sporen.

Stappenplan: U heeft een scheur in de muur, wat nu?

Om te kunnen achterhalen of de scheur in de binnenmuur onschuldig is of een symptoom van een groter ongemak, is het slim om uzelf de volgende vragen te stellen:

  1. Is de scheur ontstaan door een bouwkundige of constructiefout?
  2. Is de scheur in de muur de afgelopen zes maanden groter geworden in de breedte of lengte?
  3. Zo ja, is de scheur breder dan 3 millimeter?
  4. Wees goed voorbereid en zoek voor het stucwerk uit wat de oorzaak is van de scheur. Schakel een bouwkundig expert in wanneer u twijfelt.

    Deze expert kan u voorzien van een bouwkundig rapport. Hij inspecteert de binnenmuur op wat hij ziet. Deze inspecteur breekt echter niets af. Zo verkleint deze expert het risico en voorziet u van professioneel advies.

Wilt u extra zekerheid?

En niet met onverwachte kosten geconfronteerd worden? Kies dan voor de Bouwtechnische Keuring van Bouw Techno Keuring Nederland. Tijdens de bouwkundige keuring kan de oorzaak van de scheur in de binnenmuur worden achterhaald en ontvangt u een indicatie van de kosten om de scheur te herstellen. Zeker bij de koop of verkoop van de woning is het enorm belangrijk om deze informatie tot uw beschikking te hebben. Lees hier meer over wanneer u het beste een bouwkundige keuring kan doen. 


Voordelen Bouw Techno Keuring

icoon vinkje  Onafhankelijke keuring door een bouwkundige specialist
icoon vinkje  Digitale rapportage van gevonden gebreken & de kosten
icoon vinkje  Voldoet aan de NHG normen
icoon vinkje  Rapport na 1 dag gereed!
icoon vinkje Digitaal rapport per e-mail werkdag na de keuring