Lintvoegmeting

Met een lintvoegmeting wordt de huidige (scheef)stand van een pand in kaart gebracht. Een dergelijke meting kan ook worden uitgevoerd om in kaart te brengen hoe deze scheefstand is ontstaan. Hierdoor wordt het mogelijk om een plan te maken voor funderingsherstel. De uitkomsten van een lintvoegmeting, die onderdeel is van het funderingsonderzoek, worden uiteraard opgenomen in het bouwkundige rapport dat wordt opgesteld naar aanleiding van de meting.


Lintvoegmeting uit laten voeren

Er wordt bij een lintvoegmeting vanuit gegaan dat de lintvoeg in oorspronkelijke staat horizontaal was. De meting wordt gedaan door het verloop van de horizontale metselvoeg te meten. Dit geeft aan in hoeverre het metselwerk verzakt is. Wanneer u een funderingsonderzoek laat uitvoeren door ons, dan is de lintvoegmeting daar een onderdeel van.

Contact over lintvoegmetingen

Bent u benieuwd wat de kosten zijn van een lintvoegmeting, neem dan gerust contact met ons op. Wij verzorgen graag uw funderingsonderzoek, zodat bepaald kan worden of herstel van de fundering nodig is. Vul ons contactformulier in of bel tijdens kantooruren naar 0181 – 626 533 voor meer informatie.