Bouwkundig ingenieursbureau

icoon vinkje Bijna 30 jaar ervaring
icoon vinkje Onafhankelijk ingenieursbureau
icoon vinkje Keuringen vanaf € 319,-

Kwaaitaal onderzoek

bouw techno keuring

Heeft uw huis, of het huis dat u wilt kopen, een vloersysteem van de firma Kwaaitaal en wilt u graag een onderzoek laten uitvoeren om achter de staat van de vloeren te komen? Bouw Techno Keuring, gevestigd in Hellevoetsluis, is expert op het gebied van bouwbegeleiding en het uitvoeren van bouwtechnische keuringen en voorziet u graag van gedegen bouwadvies. Bent u benieuwd hoe wij aspecten van een woning inspecteren? Wij vertellen u graag meer.


Ontdek of voorkom betonrot met een kwaaitaal onderzoek

Tijdens een kwaaitaal onderzoek inspecteren wij als bouwkundig adviesbureau uit Hellevoetsluis de vloeren van de woning op betonrot. Hoe ontstaat betonrot? Door chemische reacties in het beton wordt de alkaliteit zodoende verlaagd dat de wapening van de kwaaitaalvloer niet langer wordt beschermd en vervolgens gaat corroderen. Corrosie ontstaat door de samenspelen van drie elementen: ijzer, zuurstof en water. IJzer en zuurstof worden omgevormd door ijzeroxide, wat het beton uit elkaar drukt. Vervolgens vreet chloride zich door de passiveringslaag van de grond heen, wat corrosie, ofwel betonrot, veroorzaakt. Door het hoge vochtgehalte in de kruipruimte en de condensatie aan de onderzijde van de vloer wordt het proces in stand gehouden.

Neem contact met ons op

Wordt er schade aangetroffen tijdens een kwaaitaal onderzoek en wordt hier vervolgens niets aan gedaan? Dan houdt het verslechteringsproces stand en wordt de schade steeds groter. In eerst instantie zal de vloer gaan doorzakken, maar uiteindelijk bezwijkt de vloer. Wilt u dit koste wat het kost voorkomen? Schakel dan een ervaren en deskundige professional in. Wilt u meer informatie over een kwaaitaal onderzoek of heeft u ook interesse in een funderingsonderzoek? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 0181 – 626 533.