Contacteer ons nu!

Heeft uw huis, of het huis dat u wilt kopen, een vloersysteem van de firma Kwaaitaal en wilt u graag een onderzoek laten uitvoeren om achter de staat van de vloer te komen? Bouw Techno Keuring Nederland, gevestigd in Hellevoetsluis, is expert op het gebied van bouwtechnische keuringen en voorziet u graag van gedegen bouwadvies. Wij vertellen u graag meer.

Ontdek of voorkom betonrot

met een kwaaitaal onderzoek

Tijdens een Kwaaitaal onderzoek inspecteren wij als bouwkundig adviesbureau de vloeren van de woning op betonrot. Hoe ontstaat betonrot? Door chemische reacties in het beton wordt de alkaliteit zodoende verlaagd dat de wapening van de Kwaaitaalvloer niet langer wordt beschermd en vervolgens gaat corroderen. Corrosie ontstaat door een combinatie van de elementen ijzer, zuurstof en water en zorgt voor uitzetting van de wapening in de beton, waardoor de betondekking van de wapening af wordt gedrukt. Vervolgens vreet chloride zich door de passiveringslaag in de beton heen, wat verdere corrosie, ofwel betonrot, veroorzaakt. Door het hoge vochtgehalte in de kruipruimte en de condensatie aan de onderzijde van de vloer wordt het proces in stand gehouden.

Neem contact met ons op

Wordt er schade aangetroffen tijdens een Kwaaitaal onderzoek en wordt hier vervolgens niets aan gedaan? Dan houdt het verslechteringsproces stand en wordt de schade steeds groter. In de eerste instantie zal de vloer gaan doorzakken, maar uiteindelijk kan deze bezwijken. Wilt u meer informatie over een Kwaaitaal onderzoek of heeft u interesse in een funderingsonderzoek? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 0181 – 626 533.

Bouw-Techno Keuring Nederland BV