funderingsinspectie

Funderingsinspectie: verricht door onafhankelijke ingenieurs

Laat uw fundering inspecteren door een onafhankelijke professional.

Uw woning, bedrijfspand of garage staat op een fundering. Misschien herkent u signalen dat er sprake is van een funderingsprobleem. Er ontstaan scheuren in de muur, deuren en ramen vervormen en de vloer loopt scheef. Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk iets te doen, omdat een probleem kan verergeren.

Oorzaken 

Vroeger keek men niet zo nauw. Er werden grenenhouten palen gebruikt voor de fundering. Tegenwoordig weten we dat grenenhouten palen op den duur aangetast kunnen worden door:

- bacteriën (palenpest) of door funderingsonderzoek-4
- schimmels (paalrot).

Een ander probleem is dat mensen vroeger gebouwen met één of meerdere verdieping verhoogden, zonder kritisch te kijken naar de fundering. De fundering kan te zwaar belast worden en ook dat kan problemen veroorzaken. Andere mogelijke problemen zijn gebrek aan draagkracht, bodeminklinking bij funderingen op staal, uitvoeringsfouten, wateroverlast of droogstand en trillingen.

Een funderingsinspectie is een kleinschalig funderingsonderzoek. Een inspecteur komt langs en voert een visuele inspectie uit. Als blijkt dat er inderdaad sprake is van een funderingsprobleem, dan adviseert hij om een uitgebreid funderingsonderzoek te doen.

Klik op de knop hieronder en vraag direct een offerte aan!