Contacteer ons nu!

Bent u benieuwd naar de kosten van een bouwtechnische keuring? Bij ons kunt u de prijs digitaal aanvragen. Als u een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wilt afsluiten, is een bouwtechnische keuring verplicht. Bouw Techno Keuring streeft ernaar dat bouwkundig advies op een eerlijke, transparante en betaalbare manier wordt verstrekt. Wij werken 100% onafhankelijk en doen dat in uw belang.

Een bouwtechnische keuring is niet alleen voor kopers een voordeel; ook verkopers van woningen kunnen het verkoopproces van hun woning hiermee versnellen. Een bouwkundig rapport kan potentiële kopers er immers van overtuigen dat de woning geen zichtbare gebreken bevat. Wij hanteren per woningtype de volgende vanaf-prijzen:

Eén-laags appartement tot 300 m³ – vanaf €319,-
Eengezins-tussenwoning tot 400 m³ – vanaf €329,-
Hoek/Twee-onder-één Kap tot 600 m³ – vanaf €349,-
Vrijstaande woning tot 500 m³ – vanaf €349,-
Toeslag voor spoedkeuring – vanaf €49,-

Bouwtechnische keuring van

A tot Z: dit kunt u verwachten

Wanneer u een woning koopt of verkoopt, is een bouwtechnische keuring aanvragen een absolute vereiste. Zeker wanneer u een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wilt afsluiten. Het resultaat van zo’n aankoopkeuring is een digitaal bouwkundig rapport, opgesteld door een onafhankelijk bouwkundig ingenieur. In dit rapport vindt u een eenvoudig overzicht van eventuele mankementen of achterstallig onderhoud aan de betreffende woning.

Uiteraard is dit rapport voorzien van foto’s, tot in detail beschreven gebreken en een overzicht van de kosten om deze gebreken te verhelpen. Hierdoor kunt u een inschatting maken van de staat van de woning. De gevolgen daarvan zijn doorslaggevend: wellicht ontdekt u na een bouwkundige keuring dat de woning die u wilt kopen asbest, verzakkingen of andere mankementen bevat. Met een bouwkundig rapport behoedt u zichzelf voor een dure miskoop.

Onze onafhankelijke, hoogopgeleide ingenieurs werken een uitgebreide lijst af wanneer ze een woning keuren. Van de diepste kruipruimten tot de hoogste daknok: alle zichtbare gebreken worden door onze ingenieurs onder de loep genomen.

Een bouwtechnische keuring is niet alleen belangrijk om gebreken op te sporen, maar ook omdat het als ontbindende voorwaarde kan worden gebruikt in een voorlopig koopcontract. Zaken die tijdens een bouwkundige vooropname worden gecontroleerd, zijn:

Fundering
Kruipruimte
Vloeren
Riolering
Ventilatie
Leidingwerk
Muren
Metselwerk
Voegwerk
Vochtmeting
Houtrot
Betonrot
Dak en dakpannen
Goten en zink
Aanwezigheid van zichtbare asbest
Puien, kozijnen, ramen en deuren
CV-installatie
Leidingwerk
Elektrische installatie
Onderhoudsstaat van keuken en badkamer
Schuren, garages en bergruimtes
Loden leidingen
Risico op koolmonoxide
Geschatte kosten om mankementen te verhelpen

Na afloop van een bouwkeuring is het mogelijk om een aanvullende asbestinventarisatie aan te vragen. Hierdoor ontdekt u of eventueel asbest in de woning tot gevaarlijke situaties leidt.

Bouwtechnische keuring in 3 stappen:

zo werkt het

Wanneer u een woning wilt kopen, is het belangrijk dat u een bouwtechnische keuring laat verrichten. Tijdens zo’n keuring wordt de woning geïnspecteerd op gebreken zoals asbest, constructiefouten, scheuren in muren en vloeren, vocht, verzakkingen, lekkages en nog veel meer. De bouwkundig ingenieur voorziet u na afloop van een onafhankelijk bouwkundig rapport waarin u precies ziet welke gebreken er gevonden zijn. Op basis daarvan weet u of de woning die u wilt kopen in goede staat verkeert. U moet er immers niet aan denken dat uw nieuwe huis, waar u veel geld voor betaalt, allerlei gebreken blijkt te bevatten.

Stap 1: U vraagt digitaal een offerte op en ontvangt een prijsinschatting

Bij Bouw Techno Keuring Nederland kunt u digitaal binnen 1 minuut een offerte opvragen. Zodra wij de offerte hebben opgesteld, ontvangt u van ons een prijsinschatting. We kunnen in dat geval meteen een afspraak maken om langs te komen voor een bouwkeuring. Omdat wij met onafhankelijke ingenieurs werken, is het bouwkundig rapport dat u van ons ontvangt te allen tijde eerlijk en objectief. Wij sluiten geen deals met makelaars en handelen 100% in uw belang. Wilt u met spoed een bouwtechnische keuring laten verrichten? Voor een toeslag van nog geen 50 euro is dat bij ons mogelijk! Wij staan dan dezelfde week nog paraat om u te helpen.

 

Stap 2: Er komt een NHG-gecertificeerde bouwingenieur bij u langs

Onze bouwtechnische keuringen worden uitsluitend verricht door 100% onafhankelijke bouwingenieurs die NHG-gecertificeerd zijn. Onze mensen zijn hoogopgeleid, ervaren en hebben passie voor hun vak. Wanneer onze ingenieur bij u langskomt, zal hij de woning van top tot teen controleren op gebreken. Alles wordt nauwlettend gecontroleerd: muren, vloeren, daken, constructies, pijpen, asbest en nog veel meer. Op basis daarvan komt de ingenieur tot een onafhankelijke conclusie over de staat van de woning.

Stap 3: U ontvangt binnen 1 dag een digitaal rapport met gebreken én een inschatting van herstelkosten

Al binnen 1 dag na de keuring, stuurt onze ingenieur u een digitaal rapport op. Hierin vindt u eventuele gebreken die door de ingenieur zijn opgemerkt. Wij vermelden er altijd bij wat de verwachte kosten zijn voor het verhelpen van deze gebreken. Dit is bijzonder belangrijk en geeft regelmatig de doorslag bij het kopen van een woning of juist het afzien daarvan. U moet er immers niet aan denken dat u veel geld uitgeeft aan een woning die allerlei geborgen gebreken heeft.

5 redenen om te kiezen

voorBouw Techno KeuringNederland

Wanneer u de bouwtechnische, ofwel bouwkundige, keuring laat uitvoeren door onze specialisten uit Hellevoetsluis bent u verzekerd van een deskundig en betrouwbaar advies tegen lage kosten. Doordat wij een onafhankelijk bureau zijn, kunnen wij u doortastend advies geven. Schakel onze bouwexpertise in voor een bouwkundig onderzoek en ervaar onder andere de volgende voordelen:

100% onafhankelijke keuring door bouwkundige ingenieurs.

Binnen een dag een digitale rapportage met eventuele gebreken en de kosten om die te herstellen

Rapportage volgens de officiële NHG-normen voor de Nationale Hypotheek Garantie

Onze bouwtechnische keuring wordt geaccepteerd door vrijwel alle hypotheekverstrekkers

Spoedkeuring nodig? Binnen drie dagen is alles voor u geregeld

Bouw-Techno Keuring Nederland BV