Bouwtechnisch onderzoek

Een bouwtechnisch onderzoek is een inspectie van een pand door een bouwkundig ingenieur. Deze ingenieur beoordeelt tijdens dit onderzoek een pand op diverse punten. Hieruit blijkt welke gebreken een pand vertoond. Het bouwkundig onderzoek kan uitgevoerd worden voor of tijdens de aan- of verkoop van een pand. Ook bij de oplevering van een nieuwbouwwoning is een bouwtechnisch onderzoek aan te raden, om te kijken of het pand voldoet aan alle gestelde eisen.


Waarom een bouwtechnisch onderzoek?

Een bouwtechnisch onderzoek, ook wel bouwtechnische keuring genoemd,  is een uitgebreid onderzoek waarbij vele elementen worden geïnspecteerd. U kunt hierbij denken aan de fundering, de riolering, de muren, het metselwerk en de elektrische installaties.

Inhoud van het bouwtechnisch onderzoek

Tijdens het bouwtechnisch onderzoek kijkt een bouwkundig ingenieur in welke staat alle elementen verkeren. Hierbij wordt een kostenraming gegeven, waarin u terug kunt lezen welke noodzakelijke directe kosten er zijn en welke verbeterpunten er zijn op de langere termijn. Aan de hand van het bouwtechnisch onderzoek kunt u dus inschatten of een vraagprijs reëel is.

Specialist voor bouwtechnisch onderzoek

Bouw Techno Keuring is een erkend bouwkundig adviesbureau dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van bouwtechnische onderzoeken. Wij voeren graag een bouwtechnisch onderzoek voor u uit, wat resulteert in een heldere rapportage.

Vraag een bouwtechnisch onderzoek aan

Onze rapportages worden geaccepteerd door vrijwel alle hypotheekverstrekkers, waardoor u aan de hand van het bouwtechnisch onderzoek de Nationale Hypotheek Garantie aan kunt vragen. Bel gerust naar 0181 – 626 533 als u meer informatie wenst te ontvangen.