Contacteer ons nu!

Een bouwkundige inspectie is een inspectie van een pand dat aangekocht gaat worden. Tijdens zo’n inspectie werkt een bouwkundig inspecteur een lijst met punten af om in kaart te brengen hoe een pand hierop scoort. Uit dit onderzoek komt bijvoorbeeld naar voren dat er iets schort aan de fundering of dat de bouwkundige staat van de muren onvoldoende is. Alle eventuele (verborgen) gebreken van een pand worden tijdens een bouwkundige inspectie in kaart gebracht, zodat u voor de aankoop van een pand weet welk onderhoud vereist is. Handig om te weten!

Onafhankelijke bouwkundige inspectie

De rapportage die onze bouwkundige inspecteur maakt naar aanleiding van de complete inspectie is altijd onafhankelijk. Zo krijgt u als potentiële koper een eenduidig en betrouwbaar beeld van de bouwkundige staat van de woning. De eindrapportage van de bouwkundige inspectie  maakt duidelijk welk onderhoud verwacht wordt op de korte en lange termijn voor het betreffende pand.

Specialist in bouwkundige inspecties

Het uitvoeren van bouwkundige inspecties is één van de specialiteiten van Bouw Techno Keuring. Onze rapportages worden geaccepteerd door iedere hypotheekverstrekker. Een bouwkundig ingenieur van ons bedrijf komt graag bij u langs om het pand aan een bouwkundige inspectie te onderwerpen.

Bouwkundige inspectie voor

aanvragen NHG

De rapportage die u ontvangt naar aanleiding van de bouwkundige inspectie is ook geschikt om de Nationale Hypotheek Garantie mee aan te vragen. Met de kennis die u opdoet dankzij de bouwtechnische keuring kunt u daarnaast onderhandelen tijdens de aankoopfase. Is er veel onderhoud nodig op termijn, dan kan de verkoper wellicht zakken met de vraagprijs op basis van de bouwkundige inspectie.

 

 

Bouw-Techno Keuring Nederland BV