Contacteer ons nu!

Een bouwkundige keuring is essentieel bij de koop van een huis. Het geeft u niet alleen zekerheid, maar u staat ook sterker tijdens de onderhandelingen. Wanneer is het juiste moment om deze keuring te laten doen? Doet u dat voor of nadat u biedt op het huis? In principe is ieder moment geschikt. Maar een bouwkundig rapport is niet op ieder moment even slim. We bespreken de verschillende scenario’s.

Meer weten over wanneer u het beste een bouwkundige keuring laten doen? Lees dan hier verder. 

#1 Bouwkundig rapport voor het bieden

Op papier is dit de meest voordelige situatie. Door de bouwkundige keuring voor het bieden plaats te laten vinden, weet u precies waar u op biedt. U kunt het bod baseren aan de hand van de uitkomst van het rapport. Daarnaast geven eventuele gebreken die in het bouwkundig rapport naar voren komen u een sterkere onderhandelingspositie. Echter is er niet altijd tijd om een bouwkundig keuring te doen voordat u een bod uitbrengt. Zeker niet nu de huizenmarkt aantrekt en er vaak weinig tijd en ruimte is voor een tweede bezichtiging. Laat staan tijd voor een bouwkundige keuring!

#2 Bouwkundig rapport tijdens het onderhandelen

Wanneer u zich in bovenstaand scenario bevindt en weinig tijd heeft, dan kan u overwegen om de keuring tijdens de onderhandelingen te doen. Bent u al zover om een koopcontract te tekenen? Ook dan kunt u nog een bouwkundige keuring laten doen. U hebt namelijk een wettelijke bedenktijd van 3 dagen na het tekenen van het voorlopige koopcontract.

#3 Bouwkundig rapport na het bieden

Mochten de eerste twee opties niet mogelijk zijn gezien uw situatie, kunt u ervoor kiezen om het bouwkundig rapport op te laten nemen als ontbindende voorwaarde. Dit betekent dat u een bod doet onder voorbehoud van de bouwkundige keuring. Zo kunt u bijvoorbeeld bieden onder voorbehoud dat uit het bouwkundig rapport geen noodzakelijk onderhoud nodig blijkt, waarvan de kosten hoger liggen dan € 2.500.

Bouwkundig rapport ontvangen

voor een woning

Wilt u een huis kopen en zeker zijn dat u een huis koopt wat aan uw verwachtingen voldoet? Kies voor de Bouwtechnische Keuring van Bouw Techno Keuring Nederland. Hiermee krijgt u een uitgebreide rapportage van de bouwkundige staat en onderhoudskosten voor de komende jaren. Hiermee heeft u meer zekerheid, met het oog op de toekomst.

Voordelen Bouw Techno Keuring

Onafhankelijke keuring door een bouwkundige specialist
Digitale rapportage van gevonden gebreken & de kosten
Voldoet aan de NHG normen
Rapport na 1 dag gereed!
Digitaal rapport per e-mail werkdag na de keuring

Bouw-Techno Keuring Nederland BV